Voetverzorgingstips

Onze voeten leggen in ons leven heel wat kilometers af. Met een stappenteller zou je waarschijnlijk meten dat je zo`n zeven kilometer per dag loopt. Iemand van 70 jaar zou dus ongeveer vier keer de aarde rondwandellen.

Een goede voetverzorging is daarom wel noodzakelijk. Vaak wordt er te lang doorgelopen met pijnklachten met als gevolg dat daardoor weer andere pijnklachten ontstaan. ( rugklachten, hoofdpijn, ect.)

Een goed opgeleide `medisch `pedicure is dan ook niet uit den boze..

Toch kunt u zelf een aantal ongemakken voorkomen:

 

 

Hoe moet ik mijn teennagels knippen?

Gebruik een daarvoor bestemd schaartje of teennagelknipper. Zorg dat u de nagel niet rond afknipt, zo recht mogelijk, om ingroei te voorkomen. De teennagel moet iets langer zijn dan de punt van u teen. Als u de binnenkant van u vinger tegen het teentopje legt moet u de teennagel nog voelen.

 

Uw voeten wassen.

Was uw voeten het liefst dagelijks met lauwwarm water en liever niet met zeep. Droog uw voeten na het wassen heel goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Is uw handdoek te dik, pak een schone zakdoek. Gaat dit allebei niet gemakkelijk, probeer het eens met een wattenstaafje. Trek daarna niet meteen schone sokken aan, maar laat ze ook even aan de `lucht`drogen.

imagesa97aw18v

 

Vochtregulerende creme

Breng de crème aan op de gehele voet. Het liefst niet tussen de tenen, om te voorkomen dat er teveel crème zit, gaat schuren en of vochtig blijft. Iedereen heeft een ander huidtype, vraag u pedicure welke het beste is voor u.

 

Voorkom ingroeiende nagels. 

Een ingroeiende nagel is een heel pijnlijke aandoening. Meestal is de grote teennagel de pineut. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van een ingroeiende teennagel zijn:

* Druk door slecht passend schoeisel. Te klein of te smal.

* Het te verkeerd of te kort knippen van de nagels.

* De sokken te klein of te strak getrokken bij de tenen.

* Door transpiratie of teveel baden, een weke nagelomgeving.

 

Kloven

Kloven komen meestal voor in de eeltranden en dan met name op de hielen. Kloven zijn plekken  waar de huid `gesprongen` is. De huid is daar minder elastisch.  Je huid is er droog. Kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen. Hoe te voorkomen dat je kloven krijgt:

* het onderhouden door te vijlen van de huid, 1 richting op.

* in crèmen  met een vette crème. (waar ureum inzit)

* is het `opengesprongen, smeer er Betadine zalf op met een pleister. Meestal is het binnen 1 nacht           weer dicht.

* Laat door een ervaren pedicure uw eelt verwijderen en/of de kloven behandelen.